Lunch and coffee break at Sky HQ.

A comfortable and efficient canteen and a welcoming coffee bar are key features for a dynamic workplace. DEGW has completed the Sky Italia’s HQ in Milan with a Coffee Point at the entrance hall and the restaurant “Gourmeet”, mixing a technological and natural mood, greenery and sound absorption, encouraging new ways of cooperating and sharing experiences.

After designing the office space of the third building of the Sky Italia’s HQ in Milan, DEGW has completed the project adding some new environments as the Coffee Point at the entrance hall and the corporate restaurant.


“Gourmeet”, a name chosen by sky staff, has 197 places divided into two separate areas one for self-service, dedicated to who wants to eat in the canteen’s private area or in the break areas located on the various levels of the building, and the other for table service.
An 18-metre-long corridor takes to the restaurant area, an integral part of the project with walls covered with musk, natural greenery, and frames and graphics evoking the topic of food and showing stars from Sky’s programmes.


The natural mood of the furniture in the table-service area (chairs and table designed by Pedrali), goes along with the industrial-style iron structure, while the furniture in the self-service area, separated by a long partition on wheels, is custom designed by DEGW.
Vertical walls of natural greenery are also a key feature of the main space, used for keeping down sound pollution (with the Caimi Brevetti‘s Flap sound-absorbent panels on the ceiling), generating oxygen and setting out the space in the self-service area, where two other, smaller and cosier rooms have also been created: the lounge area and a canteen bar with a large diamond-polished ceramic with a Corian top that creates a striking contrast with the black rear wall.

Moreover, alongside the table-service area, there is a separate and comfortable area with six tables, guaranteeing privacy and intimacy.
The Coffe Point is one of the main features of the nine-metre-high hall designed to welcome the at least 600 entries per day.  Alongside the reception and the sinuous sofas, the coffee point has a very technological feel, thanks to the polycarbonate wall behind the desk dynamically covered by LED lights programmed according to the Sky spectrum.


The choice of materials balances convention and innovation, a natural but high-tech mood, while the warm wood with an oak finish used for the main counter recalls the mood of the canteen, which like the coffee point, bears the hallmark of Pedevilla.

Text by Gabriele Masi.




Leave a Reply