1-mail-ru-group-briz-studio-nayada-wow-webmagazine

The creative Mail.Ru Group joint-office in St. Petersburg (BRIZ Studio).

Two independent companies Studio Nord (Mail.Ru Games) and Odnoklassniki, united under the Mail.Ru Group brand, have new offices in St. Petersburg: two floors (2,400 sqm) of informal and creative workplaces designed by BRIZ Studio to reflect the corporate identity, facilitate communication and make employers happier.

The offices of Studio Nord and Odnoklassniki (Classmates), the popular Russian social network are located on the 7th and 8th floors of a building in the Renaissance Pravda BC.
The architects created an effective, modern and informal workspace and transferred to the interiors a special spirit and atmosphere for business, oriented to improve communication and recreation.
Nayada
participated in the design and helped the architects of BRIZ Studio to embody their ideas. The unusual design of the office partitions, with customized surfaces and decorations,  enhanced the gaming and creative atmosphere of the offices.
For example, the conference hall is fitted with convertible partitions, completely covered with a whiteboard that allows to write or sketch on both sides. In another meeting room, the partition wall is decorated with white opaque film placed on the double-glazing to create a 3D-effect of trees in a forest.
In the meeting room close to the Odnoklassniki reception desk, the partition wall is fitted with a Smart-Glass that simply changes from opaque to transparent using a remote control.
The Odnoklassniki workspace consists of blocks separated by meeting rooms. Each of these is decorated in different styles. The negotiating zones are created using partitions with double-glazing with an enhanced soundproofing system.


The project architects Gregory Neverov and Alexey Galkin from BRIZ Studio, commented “We want to say, ‘many thanks’ to ourselves for solving the set tasks. Design and implementation of the new office of Odnoklassniki and Studio Nord became for us a unique experience. The new office was bright, comfortable and efficient. We managed to find solutions that not only anticipated the wishes of our customers, but also pleased the employees of the companies.”
Text by Gabriele Masi.

 

Leave a Reply