kinnarps-nichetto-wow-webmagazine

The new workplace according to Luca Nichetto.

What I need in my ideal workspace’ is condensed in this project, a space where the user constantly finds himself in front of a new juncture, which, by its own nature, imposes a choice and, above all, it changes the perspective. Similar to what happens in Venice during the high water (acqua alta): where you need to change your usual routes and the obstructed alleys force you to find new ways” says Luca Nichetto.

 

The dynamic installation is built on several levels, intersecting with each other, in order to create multiple paths and points of view from which it is possible to observe the exhibition. Using sliding walls, spaces and routes constantly change. They reveal, at times, office areas, green oases and bodies of water, surprising the visitors and stimulating them to choose new and unexpected directions. The environment is also enriched with plants and green areas with tall trees, and a small lake that reflects the Swedish landscape and stimulates creativity with its references to childhood and to one of the favourite games from that age: competing with friends at skimming a flat stone on the water’s surface.

Leave a Reply