1-world-green-center-cCe-Arquitectos-wow-webmagazine

A sustainable and human Business Center in Chile.

The new World Green Center for the business district of Huechuraba in Santiago (Chile) is a concrete proposal on how to improve the act of `work´, in touch with nature and others. It is in the process of LEED certification, improves the quality of life to the workers by cultural and useful services and delivers 72% of the ground surface as public space and with accessibility for people with reduced mobility: it is a sort of contribution to the city.

“We intend for this office building to become a reference for a new way to design sustainable buildings in Chile” – explain cCe Arquitectos -which takes into consideration not only energy efficiency, but that also embodies the final user experience, providing quality public spaces and interior areas with the best environmental conditions”.
The goal of cCe Arquitectos is to present a unified project that is able to generate connections and links to both the environment and the people within.
The Project includes a percentage of infrastructure to meet the everyday need of the users, whilst generating new uses and cultural spaces (such as Art galleries, a Convention Center and a Auditorium Concert Hall), which will inject life in to the street level and the ground floor of the project expanding into the rest of the Business District and even all of Santiago City.


The quest of cCe Arquitectos is to bring quality of life to the people who work and carry out all activities related to it, from a meeting room to a lunch break that can be outdoors during spring and summer and protected during winter. The project is a concrete proposal on how to improve the act of `work´, in touch with nature, visually in some cases and being able to touch it in others.
“The World Green Center includes contemporary spaces that allow interaction and are connected to each other and the environment, always guided by our base line of thought which is to achieve higher levels of energy efficiency related to lower consumption, leading to lower global pollution levels and higher energy savings in the medium term” said cCe Arquitectos.
The façade incorporates a passive design, reducing solar radiation and therefore decreasing the energy used for air conditioning. It includes a VRV climate control system and is designed to save up to a 40% of the total energy compared to traditional office buildings in Santiago.

Leave a Reply